Filippo Loreti Venedig Moonphase Review – Lyx eller för förlorare? Tilbaka Till Hem


Att säga att alla dessa klockor erbjuder ”hantverk i världsklass” är absurt från enbart inkluderingen av denna rörelse. Du kan få tag på detta urverk i klockor som kostar under 50 £. Till skillnad från marknadsföringen antyder, finns månfaser inte bara i klockor som kostar 5 gånger denna. Du kan enkelt ta dessa för slantar på AliExpress och till och med Amazon.

KLOCKANS KONSTRUKTION
Lyckligtvis tillåter kvartsrörelsen att höljet på denna modell är ganska tunt, med en slank 8,7 mm. Även om jag gillar färgsättningen och finishen är tillfredsställande. Det är tillfredsställande för en klocka på nästan 200 £. Inte för en klocka som borde kosta 5 siffror. Jag tror faktiskt att denna Casio MDV-106 har jämförbar, om inte bättre finish än Filippo Loreti; men denna klocka säljs ofta för under 50 $ i USA.
Det finns gott om YouTube-kanaler som är specialiserade på lyxklockor och som också har bra bilder av dem. Du kan se från en handfull exempel att nivån på bearbetning och precision är en värld bort från denna Filippo Loreti. Även om det inte ser dåligt ut, är det bara inte på den nivån alls.
Till min förvåning hittade jag inga tillverkningsfel med klockor rolex och den verkar vara fullt fungerande. Jag måste ge kredit när det är dags och jag har sett slarviga QC-problem på andra klockor till liknande priser, men den här enheten har inga.

MÅTT
För det första är det ganska bekvämt på handleden. Den rör sig inte mycket och är ganska lätt. Trots att den är ganska tunn och har en bredd på 40 mm, passar den fortfarande inte min handled på grund av den ganska långa 48 mm-klacken till lug-storleken. Jag hade föredragit att dessa var kortare som i sitt nuvarande tillstånd, de sticker ut långt förbi fjäderstängerna och verkar vassa nog att fånga och dra i långärmade kläder. Om du har små handleder kommer dessa att sticka ut ganska märkbart också.

DESIGN
Kronan är lätt att greppa och manövrera och den har någon form av stjärnsymbol på den. Så vitt jag vet är detta inte Filippo Loretis logotyp, så det verkar vara något slags konstnärligt val.
Boettens baksida har varit ganska intrikat dekorerad med en gravyr av Basilica di San Marco, som skulle se ut som hemma om det var på en italiensktillverkad klocka. Den hålls på plats med fyra skruvar, som kan försegla klockan till en utannonserad 5bars vattentäthet; vilket är rimligt för kostnaden och stilen på pjäsen.
Även om det inte är hemskt, passar spännet inte det snygga designspråket som finns i resten av klockan. Detta vidgas mot spetsen och lämnar en skrymmande form som ser ut som om den har tagits från en annan guldklocka. Den har ingen form av varumärke, vilket vanligtvis finns på de flesta klockmärken. Detta görs sannolikt i ”minimalismens” namn eller för att helt enkelt sänka kostnaderna. Jag låter dig bestämma vilken.

I den här lådan ska det trots allt finnas en italiensk lyxklocka, motsvarande andra klockmärken till 8 till 16x priset på denna. I huvudsak, om dessa påståenden är korrekta, borde detta inte vara långt borta från ett märke som Tudor när det kommer till passform och finish.

KLOCKA FÖRPACKNING
Jag hittade några intressanta saker under uppackningen. På ytterpåsen skickades paketet från Litauen som jag räknat med, inte Italien. Som jag upptäckte förra gången är dessa klockor inte tillverkade i Italien, utan de är tillverkade i Kina och märket har ingen som helst koppling till Italien replika-klockor.se, trots marknadsföringen; de är baserade från Litauen istället.
LEVERANS
Kommer du dessutom ihåg när jag sa att jag beställde i mitten av september? Tja, från utseendet på det här paketet hanterades min beställning inte förrän den 25 november. Över två månader senare. Kanske beror det på att de måste nå någon form av minsta beställningskvantitet innan tillverkaren kan producera dem. Det är dock ingen ursäkt, eftersom kunderna inte blir medvetna om denna försening vid köp.
Dessutom hade den inre lådan fettmärken och smuts över sig och en buckla i hörnet. Ytterförpackningen var förseglad, så detta är det tillstånd som den måste ha lämnat fabriken i. Lämnar detta ett lyxigt första intryck? Jag tror inte det.

KLOCKAS ANSVAR
Låt oss gå igenom exakt hur dessa klockor ställs, sedan jämför vi anspråken med produkten jag har framför mig.
I sina annonser och på sin Kickstarter hävdar de hantverk i världsklass, lyxig kvalitet och en slutprodukt som motsvarar andra klockor som kostar upp till 5 siffror.
Låt oss återvända till den verkliga världen för en sekund. Denna klocka har en konstruktion i rostfritt stål och en platt safirglas; vilket är lagom nog. Men när du tittar närmare kan du snabbt se att det är långt ifrån ett 10-tals lyxhantverk.

RÖRELSE
Först och främst använder klockan ett grundläggande Miyota 6P00-kvartsverk. Det här är en batteridriven rörelse med en tick per sekund som du kan ta för runt en tioa individuellt. Ett stort företag kan förmodligen få dessa för en bråkdel av det när de beställs i massor. En grundläggande rörelse som denna skulle sällan komma in i klockor för 500 £, för att inte tala om flera gånger så mycket.

Tilbaka Till Hem

gå tillbaka till toppen